Оберіть центр поруч з вами
+38 (044) 597-87-77
Call-центр
Уповноважений з антикорупційної діяльності
Оберіть центр поруч з вами
TPL_MENU

У МЗС назвали країни, від яких залежить безвізовий режим з ЄС

  • 03.03.2016
  • 13465
Міністерство закордонних справ України проведе роботу з чотирма країнами Євросоюзу, які впливають на інші держави і фактично формують позицію в Раді Європи щодо безвізового режиму для України. Це Франція, Німеччина, Нідерланди та Італія. Про це повідомила заступник глави МЗС Олена Зеркаль.

«Оскільки остаточне рішення щодо прийняття законодавчої пропозиції Європейською комісією приймають країни-члени, то дуже важливо довести до них, де ми є, як ми бачимо розвиток подій, можливі проблеми, і що уряд збирається робити. Тому ми виділили для себе низку країн, які мають вплив на інших, і фактично формують позицію в Європейській Раді. Це Франція, Німеччина, Нідерланди, Італія «, — сказала вона.

Заступник міністра повідомила, що у Франції було проведено низку зустрічей, в ході однієї з яких — з державним секретарем Франції з європейських питань Арлем Дезіре — стало зрозуміло, що «він не мав останньої інформацією про недавні рішення в Україні». Вона також зазначила, що українська делегація пояснила ситуацію навколо електронного декларування. «Сьогодні навколо цього питання найбільше спекуляцій в Україні. На жаль, є люди (в Україні, — ред.), які далекі від цієї теми, але вони розхитують її найбільше. І, не розуміючи, в чому полягає основна проблема, вони створюють навколо неї велику «мильну бульбашку», яка може зашкодити всьому процесу «, — підкреслила Зеркаль.

Нагадаємо, 26-го лютого ЗМІ повідомили, що Єврокомісія представить Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для Грузії вже в перших числах березня, тоді як подача такої ініціативи щодо України відкладається. Зазначалося, що Україні, можливо, доведеться почекати референдуму по асоціації, який відбудеться в Нідерландах 6-го квітня. У свою чергу в Європейській комісії інформацію про те, що введення безвізового режиму з Україною може бути відкладено до референдуму в Нідерландах, не коментували.

Президент України Петро Порошенко 25-го лютого підписав три закони, які необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом, однак з приводу закону про електронне декларування ще тривають консультації з Єврокомісією.