Оберіть центр поруч з вами
+38 (044) 597-87-77
Call-центр
Уповноважений з антикорупційної діяльності
Оберіть центр поруч з вами
TPL_MENU

З наступного року Польща зрівняє зарплати українських заробітчан і поляків

  • 06.06.2016, 06:05
  • 15566
У Польщі працюють над зміною умов праці для іноземців.

Зокрема, планується зрівняти заробітні плати сезонних працівників з-закордону та поляків.

«Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви, що стосується працевлаштування іноземців, яка має бути задіяною з 1 січня 2017 року», — сказав заступник міністра родини, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед, передає радіо Польщі.

Він зазначив, що іноземці зароблятимуть стільки ж, що й поляки. Сезонна директива охоплює справи прибуття і перебування громадян третіх країн з метою працевлаштування на сезонну роботу.

Чиновник наголосив, що будуть зміни у, так званих, короткотермінових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування і також параграф стосовно однакових умов праці і зарплат. Станіслав Швед додав, що сезонною роботою здебільшого зацікавлені громадяни України. «Більше 95% працюючих в Польщі іноземців походять з України», — наголосив заступник міністра родини, праці і соціальної політики. Минулого року було видано 800 тис. заявок на роботу в Польщі.

Працювало півмільйона осіб. Цього ж року до середини травня поступило 500 тис. заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень передбачається вже більше мільйона. Польські урядовці прагнуть і в подальшому зберегти можливість іноземцям працювати у сільському господарстві, у послугах та будівництві, а тому мають намір покращити для них умови праці.

«Ми знаємо, що при сьогоднішній системі заявок, особливо з українського боку, трапляються різні зловживання, купування таких заявок. Зі свого боку ми до кінця не знаємо чи ті особи справді прибули на роботу з України і фактично працюють, чи таке оформлення інколи використовується задля отримання візи», — наголосив віце-міністр.