Оберіть центр поруч з вами
+38 (044) 597-87-77
Call-центр
Уповноважений з антикорупційної діяльності
Оберіть центр поруч з вами
TPL_MENU

Все про медичне страхування для туристів

  • 10.11.2016, 10:28
  • 21850
При поїздці в більшість країн світу необхідна медична страховка, яка дасть право на безкоштовне медичне обслуговування.

 Крім того, це важливий пункт з пакету документів. Його обов’язкове пред’явлення — знизить шанси відмови у візі. Вибір страхової компанії На українському ринку працюють десятки компаній, розібратися, в якій оформити туристичну медичну страховку, часом не так просто. Тому якщо на запит у пошуковій системі «яку туристичну медичну страховку придбати для поїздки до Індії» вам видає повідомлення, що мовляв «така-то страхова найкраща» — це не привід одразу купувати в них поліс.

Річ у тім, що тут важливо розуміти специфіку роботи страхових компаній. Представництва по всьому світу, звісно, вони не можуть собі дозволити, тому співпрацюють з міжнародними компаніями — assistance. І ось саме від роботи та авторитету цих assistance і залежить якість медичної допомоги. Тому запам’ятайте — важлива не стільки страхова, скільки компанія assistance, з якою вона працює в тому чи іншому регіоні.

Правильно оформлена туристична медична страховка — знизить шанси відмови в візі.Утім, варто зауважити, що для туристичних поїздок до Європи не варто так морочитися з цими нюансами, можна просто купити поліс у будь-якій з акредитованих посольством страховій. Вибір типу туристичної медичної страховки Важливо знати, що страхові поліси бувають різних типів: одні покривають лише екстрену допомогу та репатріацію, інші включають у себе будь-яке медичне обслуговування, в тому числі й стоматологічну допомогу (зубний біль у поїздці - явище часте).

Щоправда, часто ця сума не перевищує $ 200, враховуючи вартість послуг дантистів у тій же Європі, не розраховуйте «під шумок» запломбувати всі зуби і вставити на пам’ять 33-й. Вартість туристичної медичної страховки варіюватиметься від її типу, покриття, кількості днів, регіону. Наприклад, тижнева туристична медична страховка «класик» (в одну з країн Європи з покриттям у 30 000 євро) обійдеться гривень у 100. «Стандарт», звісно, дешевше, втім, різниця між програмами найчастіше незначна (20−40 гривень), тому ми б радили вам усе-таки купувати поліси вищого класу.

Якщо ви плануєте під час подорожі кататися на лижах або байку, потрібно оформляти окрему туристичну медичну страховку, яка коштуватиме дорожче. Для оформлення туристичної медичної страховки вам потрібно прийти до офісу компанії із закордонним паспортом або його копією, вказати дати поїздки, вибрати тип страховки і вартість покриття (для в'їзду на територію країн Шенгену, наприклад, необхідно мати туристичну медичну страховку з покриттям від 30 000 євро) і оплатити страховку через банк.

Як використовувати туристичну медичну страховку

Якщо під час подорожі з вами все ж таки трапилася якась біда, важливо розуміти, що робити. Звісно, консультант у страховій має провести вам ретельний інструктаж, але кілька порад не завадять. Отож, у випадку проблем зі здоров’ям туристу слід негайно зв’язатися з асистанською компанією, яка бере на себе організацію кваліфікованої медичної допомоги.

Контакти будуть вказані у вкладиші, який вам видадуть у страховій разом із полісом. Аssistance працює цілодобово, персонал має медичну освіту і володіє іноземними мовами. Якщо у вас проблеми з англійською, уточнюйте перед поїздкою, чи є у assistance в країні, куди ви прямуєте, російськомовні консультанти. Про всяк випадок складіть шпаргалку з перекладом можливих ключових фраз: типу, «допоможіть, у мене болить живіт», (Help, I have a stomach ache) «я зламав ногу» (I broke my leg). Адже в екстреній ситуації навіть при середньому знанні мови все можна забути і пояснювати свою проблему доведеться довго. Після дзвінка вам зобов’язані надати необхідну медичну допомогу. Наприклад, представник асистанської компанії зв’яжеться з найближчою від вас клінікою, домовиться про прийом лікаря і передзвонить вам. У деяких випадках, якщо ви отримали серйозну травму або відчуваєте нестерпний біль, не варто чекати, коли ж вам «дадуть добро» в assistance.

Негайно виїжджайте до клініки, сплачуйте всі маніпуляції та процедури за свій рахунок (якщо, звісно, кошти дозволяють) і зберігайте всі чеки, направлення лікаря. Більшість страхових підтримують такий формат і після повернення на батьківщину вам гроші повернуть. Звісно, страховий поліс потрібно мати з собою. Рекомендуємо вам відсканувати його (та й усі документи) перед поїздкою і закинути на свою електронну пошту — так у вас майже завжди буде запасна можливість отримати доступ до нього. Найголовніше пам’ятаєте: туристична медична страховка передусім потрібна вам, а не візовому офіцеру в консульстві або прикордоннику на паспортному контролі. Адже у випадку хвороби чи нещасного випадку витрати будуть непорівнянні з вартістю страховки.