Оберіть центр поруч з вами
+38 (044) 597-87-77
Call-центр
Уповноважений з антикорупційної діяльності
Оберіть центр поруч з вами
TPL_MENU

Фінляндія заявила про готовність підтримати безвізовий режим з ЄС для України та Грузії

  • 14.06.2016, 12:07
  • 12180
Фінляндія готова підтримати надання безвізового режиму з ЄС для України та Грузії, однак не може в даний час підтримати безвізовий для Туреччини і Косово.

Про це заявив держсекретар Оллі-Пеккі Хейнонен, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Yle.

Як зазначив Хейнонен, Туреччина і Косово поки не виконали всі умови для надання безвізового режиму з ЄС і тому питання залишається відкритим.

«Питання про введення безвізового режиму для Туреччини залишається відкритим», — так фінський держсекретар прокоментував результати зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС, яка відбулася 10 червня.

Втім, за словами Хейнонена, Фінляндія готова відразу надати безвізовий режим Україні і Грузії, оскільки ці країни виконали всі умови.

Як відомо, введення безвізового режиму між Україною та ЄС відкладено як мінімум до осені, проте не виключені і подальші затримки.

Раніше стало відомо, що на плановому засіданні в Люксембурзі Рада Євросоюзу на рівні глав МВС (відбулося 10 червня) питання щодо безвізового для України просто не буде виноситися на голосування.

Деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, більш масштабними рішеннями, зокрема, загальним механізмом зупинення безвізового.

www.unian.ua